Verpakkingstips om je pakket goed op weg te helpen

verpakking tips header

DPD geeft je graag tips over hoe je je artikelen het best kunt verpakken. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je beter even rekening mee kunt houden om problemen achteraf te voorkomen.

Inpakken in het algemeen

Het verpakkingsmateriaal dat je gebruikt moet geschikt zijn voor het gewicht van de inhoud van het pakket. Controleer dus of de verpakking stevig genoeg is. Ga je meerdere pakketten verzenden? Zorg dan dat je elk pakket voorziet van een pakketlabel. Je mag pakketten niet aan elkaar vastplakken of bundelen.

Een pakket mag niet meer wegen dan 20 kg. Het mag ook niet groter zijn dan 100 (L) x 50 (B) x 50 (H) in cm. Voor een ParcelLetter gelden andere afmetingen. Een ParcelLetter mag niet groter zijn dan 38 (L) X 26,5 (B) X 3,2 (H) in cm.

Buitenverpakking

Zorg ervoor dat je de goederen in een stevige vierkante of rechthoekige kartonnen doos verpakt. Deze buitenverpakking moet altijd goed afgesloten zijn. Plak de randen ook altijd dicht met plakband. De inhoud van het pakket mag niet uit de verpakking steken.

Er zijn verpakkingen te koop die speciaal ontworpen zijn voor transport. Deze zijn steviger en bieden een optimale bescherming aan de inhoud van je pakket. Welke verpakking of opvulmaterialen je ook kiest, controleer altijd of er geen beschadigingen zijn. Zorg ervoor dat je eventuele (oude) streepjescodes verwijdert en dat de adressen volledig en goed leesbaar zijn.

Binnenverpakking

Is de doos groter dan het artikel? Vul de ruimte rond het artikel dan altijd helemaal op. Gebruik zacht opvulmateriaal voor lichte goederen en steviger opvulmateriaal voor zwaardere goederen. Zo zorg je voor de juiste bescherming en voorkom je dat de artikelen in de verpakking gaan schuiven. 

Zorg ervoor dat de inhoud van het pakket niet kan bewegen. Verstuur je meerdere artikelen in één pakket? Vul de doos dan met het materiaal dat geschikt is om het meest kwetsbare artikel te beschermen. Zorg ook voor voldoende opvulmateriaal zodat de artikelen in de doos de buitenverpakking niet raken.

DPD pakketlabel

Druk het DPD pakketlabel af op wit papier. Bevestig het pakketlabel stevig op het pakket maar plak geen plakband over de streepjescode.